JoomlaTemplates.me by Discount Bluehost

Dia internacional de la dansa

Categoria pare: Contingut fixe Es va publicar el dimecres, 20 agost 2008

L’Esbart Sabadell Dansaire és una entitat cultural sense ànim de lucre que té com a finalitat la recerca, l’ensenyament i la difusió de la dansa folklòrica catalana. Però, com en qualsevol entitat, aquesta no és l’única activitat que porta a terme.

 

D’entre les moltes activitats que organitza, n’hi ha una que, per la seva transcendència i ressó, cal remarcar. Es tracta de la Celebració del Dia Internacional de la Dansa. Arreu del món el dia 29 d'abril es celebra el Dia Internacional de la Dansa instaurat per la UNESCO des de 1988, que coincideix amb l'aniversari del naixement del gran renovador i teòric de la dansa Jean Georges Noverre (1727-1810). Es fan actes per a celebrar que la dansa és un llenguatge universal, símbol de les diferents cultures i considerat un símbol de pau.

 

L’Esbart Sabadell Dansaire,ja fa divuit anys que organitza els actes de celebració d’aquesta diada a Sabadell, amb la participació de centres de dansa, grups folklòrics i entitats vinculades amb la dansa. Els actes que han englobat aquesta celebració són:

 

- Barra de dansa clàssica: El dissabte a la tarda s’organitza una exhibició de barra de dansa clàssica amb la participació dels centres de dansa on s’imparteix aquesta dansa. Aquesta activitat es divideix en dos nivells per edat: 1r nivell de 7 a 13 anys i 2n nivell a partir de 14 anys. L’Esbart facilita a les escoles un DVD de la barra perquè puguin preparar-la amb els participants.

 

- Mostra de dansa: És l’acte principal, es celebra el diumenge al matí amb una duració aproximada de tres hores i amb la participació d’unes trentena d’escoles de dansa, grups folklòrics i entitats, durant aquest temps tots els participants representen la seva pròpia dansa. A la meitat de l’acte es llegeix el missatge del Dia Internacional de la Dansa que la UNESCO encarrega cada any a una figura rellevant del món de la dansa.

 

- Monogràfic: Des de fa uns anys s’ha incorporat una acte més en aquesta celebració, el Monogràfic, que es celebra el diumenge a la tarda. Cada any i de manera aleatòria es concentra en una dansa concreta i es convida a diversos grups a que representin aquesta dansa.

 

Actualment, però els actes han canviat una mica. El dissabte al vespre té lloc una Gala de Dansa Clàssica. Vam començar a fer-ho a l'auditori de l'Estruch, però aquest 2014 es farà ja la quarta edició al Teatre Principal de Sabadell.

La Mostra també ha canviat. Es fa durant tot el dia, degut a la quantitat d'assistents. Degut a aquest fet, ja no es fa el monogràfic el dissabte a la tarda. 

Podeu trobar més informació del Dia Internacional de la Dansa 2014 en aquest enllaç.